even voorstellen

Jachthaven Furian bv bestaat alweer 50 jaar. Op 2 juni 1973 werd de akte van oprichting getekend.

Na 50 jaar wordt de Jachthaven nog steeds gerund door Frans van Mierlo, die al bij de oprichting aanwezig was en na zijn militaire dienst op 1 oktober 1974 officieel bij Furian ging werken.

Op de jachaven is in de loods altijd zeer veel bedrijvigheid geweest.

In 1973 werd er direct een grote watersportwinkel geopend. Aanvankelijk ook met levensmiddelen en div. dranken, ijsjes etc. Maar door de snelle groei van watersport stopte die aktiviteit.

Het windsurfen kwam naar Nederland en als een van de eerste 10 Windsurfer dealers en windsurf school, zorgde ervoor dat ook de watersport steeds minder plaats kreeg. Het waren surfplanken, wetsuits, zeilen, imperials en spanbanden, surf onderdelen etc. Met de grootte merken, Windsurfer, Mistral en Wayler, wisten vele mensen Furian te vinden. Helaas kwam in de jaren 80 de klad in het surfen. En zo begon in 1995 Furian aan zijn nieuwe aktiviteit, zeilmakerij en scheepstuigerij. 

En natuurlijk is al die jaren de jachthaven het vertrouwde decor als u het terrein oprijd. Met mooie ligplaatsen in een kleinschalige jachthaven, midden tussen het groen aan de Westeinderplassen. Van sloep tot zeilboot tot kruiser en familieschip, een grote diversiteit aan schepen. Veel klanten liggen al jaren in de jachthaven.

En natuurlijk verzorgen wij al deze jaren ook winterstalling voor uw boot buiten op de wal. Met een moderne telekraan worden de boten tot # 7 ton op vaste dagen uit en in het water getakeld.

Na het oplopen van een handblessure in 2013 werden de werktijden in de zeilmakerij en tuigerij ingekort naar de dinsdag en donderdag.

In 2018 is de vakantiewoning, die achter op de steiiger staat, geheel gerenoveerd. Alleen de houten buiten muren stonden nog. Van binnen is een, van alle gemakken voorzien, moderne geisoleerde woning gerealiseerd, die niet alleen in de zomer maar ook in de winter gehuurd kan worden. Vloerverwarming en radiatoren zorgen hiervoor. Maar ook een vaatwasser, combi magnetron, wifi, tv (70 zenders), grote badkamer zorgen voor het echte vakantie gevoel. Met een geweldig uitzicht! Het grootste deel van de verbouwing is in eigen beheer gedaan, waar we heel trots op zijn.

Sinds 2 oktober 2019, is de zeilmakerij gestopt. Na heel veel jaren hard werken is het nu echt tijd om het wat rustiger aan te doen. Wel blijft de mogelijkheid om RVS staaldraad en railingdraad te laten maken. Hiervoor wordt wel gevraagd om via mail/telefoon eerst een afspraak te maken. Op deze manier kunen wij u toch snel helpen.

U BENT DUS NOG STEEDS VAN HARTE WELKOM OP ONZE MOOIE JACHTHAVEN. Voor een ligplaats of voor de huur van onze mooie vakantiewoning. U bent van harte welkom.

Vriendelijke groet,

 

Frans van Mierlo

DSC 1005

                                                                                      Winterstalling en Vakantiewoning

2024  Furian   globbers joomla templates